دهم دسامبر، برابر است با روز جهانی حقوق بشر. بزرگداشت از این روز، رسمی است جا افتاده و پُرمفهوم؛ بهویژه برای فعالان و مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان.
این روز یادآور تجربههای پرفراز و نشیب در تاریخ مبارزات جهانی به خاطر آرمانهای حقوق بشری است. یادآوری از جایگاه و اهمیّت حقوق بشر، با استقبال از کارکردهای حقوق بشریِ بازیگران مدنی، پاسداست از جایگاه قربانیان حقوق بشر و گوشزد کردن مسؤولیتهای حقوق بشریِ دولتها، راه را برای تحقق و گسترش اصول و ارزشهای حقوق بشری هموار میگرداند. بدینگونه، شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوق بشر، با راهاندازی همایشی، با حضور اعضای جامعۀ مدنی و خبرنگارن در کابل، از این روز بزرگداشت به عمل آورد.
برنامه با تلاوت آیاتی از قرآن کریم، توسط محمد صادق احمدی، آغاز شد و بعداً بخش نخستِ برنامه، با سخنرانی ارزشمند آقای نعیم نظری، رییس اجرایی شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوق بشر، گشایش یافت. سپس، مهمانانِ سخنران هریک، بانو فرخنده زهرا نادری، عضو مجلس نمایندگان، دکتر ملک ستیز، پژوهشگر روابط بینالملل و صدیق الله توحیدی، مسؤول دیدبان رسانهها در دفتر نی، به ترتیب پیرامون «نقش رسانهها در ترویج فرهنگ حقوق بشر»، «حقوق مدنی، سنگپایۀ حقوق بشر» و «وضعیت حقوق بشری خبرنگارن درافغانستان»، سخنرانیهای مبسوط و مطولی ارایه کردند.
بخش دوم برنامه دربرگیرندۀ اهدای تندیسهای ستایشی به خاطر قدردانی از کارکردهای حقوق بشری برخی از خبرنگاران فعال بود. نامهای خبرنگارانی که از سوی شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوق بشر مورد ستایش قرار گرفتند، از این قرار اند: بانو شکیلا ابراهیمخیل، بانو صالحه سادات و آقای سید عازم آرش، خبرنگاران شبکۀ تلویزیونی طلوع، آقایان سجاد محمدی و نذرالدین مصلح از شبکۀ تلویزیونی یک، بانو فرحناز فروتن از آریانا نیوز، آقای ایوب آروین، خبرنگار رادیو بیبی سی، آقای اکبر رستمی، از روزنامۀ هشت صبح، بانو پشتنه عربزی، خبرنگار تلویزیون شمشاد و آقای امیرشاه جویا، شبکۀ تلویزیونی آرزو.
این خبرنگاران، به خاطر فعالیتهای حقوق بشری چشمگیرشان مبنی بر تهیۀ گزارشها تحقیقی پیرامون وضعیت حقوق بشر درافغانستان، راهاندازی برنامههای تلویزیونی برای ترویج حقوق زنان، بازتاب شرایط زندگی خانوادههای قربانیان جنگ و سایر دشواریهای حقوق بشری در افغانستان، مورد ستایش و قدردانی ویژۀ شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوق بشر، قرار گرفته اند.
شبکۀ جامعۀ مدنی و حقوق بشر اراده دارد تا همه ساله، کارکردهای حقوق بشری خبرنگاران را مورد تمجید و ستایش قرار دهد.